تاریخ روز: سه شنبه 22 شهریور 1403

قیمت فیلر

فیلر در صنعت ساخت و ساز به عنوان یک پرکننده شناخته می‌شود. فیلر نوع دیگری از مصالح سنگی و ریزترین نوع آن بوده که در تهیه بتن و آسفالت راه ها کاربرد فراوانی دارد. برای تولید بتن و آسفالت بادوام، مقاوم و چسبندگی زیاد، وجود فیلر ضروری خواهد بود. در بخش مصالح سنگی، فیلر حجم و اندازه کوچکی دارد اما با توجه به قابلیت جذب زیاد قیر، تغییرات جزئی در مقدار و نوع آن می‌تواند سبب ناپایداری و عدم کیفیت مخلوط آسفالت و بتن آسفالتی می‌شود.

فیلرها از شستن مصالح سنگی به دست می‌آیند اما اگر از این طریق فیلر کافی نباشد می‌توان از گرد سنگ‌های آهکی، آهک شکفته، سیمان و سایر مواد معدنی استفاده کرد. به خاطر داشته باشید فیلر غبار گیر کارخانه آسفالت درصورتی می‎تواند مورد استفاده قرار گیرد که دارای مشخصات عاری از مواد آلی و ذرات کوچک‌تر از 0.002 میلیمتر و دامنه خمیری آن کمتر از ۴ باشد.

فیلر اجزای تشکیل دهنده بتن


تعریف فیلر براساس آیین‌نامه بتن ایران

براساس آیین‌نامه بتن ایران، فیلر یک ماده پرکننده و جزء یکی از اجزای تشکیل دهنده در صنعت بتن‌سازی است اما این فیلرها برخلاف افزودنی‌هایی شیمیایی مانند فیلرهای سیلیس میکرونیزه باعث بالا رفتن استحکام و مقاومت بتن نمی‌شود. در واقع فیلرها چسبندگی را در بتن‌ها بهبود می‌بخشند. همچنین در بسیاری از موارد فیلرها (پرکننده‌ها) برای تامین مقدار سنگدانه‌ مجاز در بتن، نیز استفاده می‌شوند.


کارایی فیلر

با توجه به کاربری بتن و نیاز به مقاومت آن در طراحی، دانه‌بندی سنگدانه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند و گاهی توجه به این موضوع در اقتصادی شدن پروژه‌ها کمک شایانی می‌کند. به همین خاطر وجود سنگدانه‌های بسیار ریز جهت روانی و کارایی بتن بسیار حائز اهمیت است. سنگدانه های ریز ماسه که از الک نمره 50 (یعنی ریزتر از 3/0 میلی‌متر) یا از الک نمره 100 رد می‌شوند (‌یعنی ریزتر از 15/0 میلی‌متر)، روانی و خمیری بتن را به همراه دارند، بنابراین استفاده از سنگدانه‌های بسیار ریز ماسه موجب می‌شود که با استفاده از آب کمتر، بتوان مخلوط روان‌تر و کاراتری به دست آورد. اما از طرفی با مصرف سنگدانه‌های ریزتر، مصرف خمیر سیمان لازم جهت اندود سطح ظاهری سنگدانه‌های ریز بالا می‌رود. در مجموع مصرف سنگدانه‌های ماسه‌ای بسیار ریز ( گذرنده از الک نمره 50 و 100) سبب می‌شود که بتوان مخلوط‌های روان‌تر به دست آورد ولی مصرف سیمان بالاتر خواهد بود.

بدین‌جهت در مقدار سنگدانه‌های ریزتر از 3/0 میلی‌متر در مصالح سنگدانه‌ای محدودیت‌هایی وجود دارد زیرا اگر از یک حد مشخص کمتر باشد، مخلوط روانی کافی ندارد و اگر بیش از حد مشخص باشد، مصرف سیمان به نحو چشم‌گیری افزایش می‌یابد.به همین علت، مقدار سنگدانه‌های ماسه‌ای ریزتر از 0.3 میلی‌متر (عبوری از الک 50) بین 10 تا 30 درصد از کل حجم ماسه تعیین شده است. چنانچه سنگدانه‌های ماسه‌ای ریزتر از 3/0 میلی‌متر کمتر از 10 درصد باشد مخلوط بتنی خشن شده و کار کردن با آن مشکل می‌شود (مخلوط غیر کارا است). توصیه می‌شود چنانچه بتنی با نمای صاف مورد نظر است و از طرفی پرداخت سطحی با دست انجام می‌گیرد، سنگدانه‌های عبوری از الک 50 به میزان 15 درصد از کل ماسه در نظر گرفته شود، اما سنگدانه‌های عبوری از الک نمره 100 حداقل 3 درصد باشد به طبع در اینجا مصرف سیمان تا حدی بالا می‌رود ولی امکان پرداخت سطحی مناسب افزایش می‌یابد.

فیلر


کاربردهای فیلر

کاربردهای متعددی دارد که مهم‌ترین آن‌ها بتن‌ریزی در مقطع‌های بسته و دال‌ها است.

نقش فیلر در آسفالت

فیلرها در آسفالت‌ها بسیار کاربرد دارد، که مهم‌ترین آن عبارتند از:

  • افزایش عمر، قدرت و مقاومت آسفالت
  • بالا بردن مقاومت و استحکام آسفالت در برابر آب
  • جلوگیری از تغییر شکل آسفالت
  • بالا بردن مقاومت فشاری، برشی و کاهش شکنندگی آسفالت
  • افزایش تراکم در آسفالت بازیافتی

با این حال مصرف بیش از حد فیلر در آسفالت می‌تواند باعث ضررهایی شود که عبارتند از:

  • کاهش تخلخل در آسفالت
  • کاهش تراکم‌پذیری سطح زیرین
  • پایین آمدن استقامت آسفالت

به خاطر داشته باشید که دمای مخلوط کردن فیلر با آسفالت باید در محدوده‌ای باشد که ویسکوزیته (کندروانی) قیر در آن برابر با 20±170 سانتی‌گراد باشد. برای این‌که یک آسفالت موثر و کارآمد درست شود باید نسبت فیلر به قیر بین 2/1- 6/0 باشد، در صورتی که نسبت این دو ماده کمتر از 6/0 باشد، بدین معنا است که میزان فیلر نسبت به میزان قیر کم است و احتمال قیرزدگی پیش خواهد آمد. همچنین اگر این نسبت بیشتر از 2/1 بیشتر باشد، یعنی نسبت فیلر به قیر زیاد است و آسفالت نهایی شکننده، بی‌دوام و بی‌کیفیت خواهد بود.

 

محصول وضعیت موجودی قيمت
فیلر الک 200
بروزرسانی: 2 هفته قبل
موجود تماس بگیرید

سوالات متداول قیمت فیلر

تعریف فیلر براساس آیین‌نامه بتن ایران چیست؟

براساس آیین‌نامه بتن ایران، فیلر یک ماده پرکننده و جزء یکی از اجزای تشکیل دهنده در صنعت بتن‌سازی است. برای تولید بتن و آسفالت بادوام، مقاوم و چسبندگی زیاد، وجود فیلر ضروری خواهد بود.

 

کاربردهای فیلر چیست؟

کاربردهای متعددی دارد که مهم‌ترین آن‌ها بتن‌ریزی در مقطع‌های بسته و دال‌ها است.

 

معایب استفاده بیش ازحد فیلر در آسفالت چیست؟
  • کاهش تخلخل در آسفالت
  • کاهش تراکم‌پذیری سطح زیرین
  • پایین آمدن استقامت آسفالت