میکسر بتن از جدیدترین وسایل ساخت و ترکیب بتن است. این دستگاه توانایی تولید بتن برای مصارف روزانه در ساخت و سازهایی با مقیاسهای گوناگون را دارد. بتونیر صرفهجویی کلی در زمان و انرژی مصرفی انجام میدهد. برای استفاده از این دستگاه نیمه اتوماتیک همکاری انسانی لازم است و بعضی بخشهای کار با این دستگاه از قبیل پیمانه کردن توسط انسان انجام میشود. در این مطلب شما را با عملکرد مخلوط کن بتن آشنا می کنیم. با ما همراه باشید:
با میکسر بتن آشنا شویم!
بتن از اصلیترین ترکیبات کاربردی و بهعبارتی چسب سایر مصالح ساختمانی است. تنوع محصولات مختلف بتن از نسبت ترکیب مواد تا نوع آنها با یکدیگر متفاوت است. همچنین مدت زمان ترکیب مواد سازنده با یکدیگر نیز بر کیفیت کار تاثیر دارد. از طرفی بتن آماده بهمحض توقف شروع به سفت شدن میکند. مزیت بزرگ این دستگاه، چرخش مداوم و پیشگیری از بروز این مشکل است. ترکیب نمودن شن و ماسه و سایر مواد بتن با آب و انجام یکنواخت این عمل به نیروی ثابتی نیاز دارد و مستلزم صرف انرژی زیادی است. بهویژه هنگامی که در طول یک عملیات ساختمانی بارها به این ترکیب نیاز بوده و عمل ترکیب یا بتنسازی و مخلوط کردن مصالح خشک با آب تکرار شود.
در این شرایط وجود دستگاه میکسر بتن میتواند بسیار مفید واقع شده و در زمان و نیروی مصرفی صرفهجویی اساسی کند. همچنین بهدلیل یکنواخت بودن چرخش دستگاه و سرعت ترکیب، بتن حاصله بهطرز مشهودی باکیفیتتر است. البته پیش شرط انجام همه این موارد، وجود نیروی انسانی ماهر و آشنا به اصول کار با این دستگاه است. در ادامه مطلب به مزایای عملکرد بتونیر پرداخته و آنها را توضیح میدهیم.
مزایای کاربردی بتونیر
- سرعت در عملکرد ترکیب و تهیه بتن: سرعت بالا و پیشگیری از اتلاف زمان که به صرفه اقتصادی بالایی منجر میشود.
- صرفهجویی در نیروی کار: نفرات لازم برای کار و نیروی مصرف شده در استفاده از میکسر بتن نسبت به تهیه دستی آن بهمراتب کمتر است. در پروژههای ساختمانی کاهش نفرات و افزایش راندمان کاری برابر است با بازده بیشتر و کاهش هزینههای تمام شده که از هر نظر به نفع کارفرمایان و سازندگان است.
- کیفیت بهتر: بتن ترکیبی و آماده شده با دستگاه مخلوط کن بتن از نظر کیفی بهمراتب بهتر از انواع دستساز است. دلیل این موضوع به میکس بهتر و سرعت انجام این کار مربوط است. البته باید بهخاطر داشت که این موضوع مستلزم کاربرد صحیح و بهموقع دستگاه نیز هست. برای مثال باید در زمانبندی ورود مواد به دستگاه خلاطه دقت کافی صورت گیرد. همچنین میزان مواد ترکیبی و نسبت آنها با یکدیگر نیز بسیار مهم است و باید بهطور دقیق و حسابشده انجام شود.
- ظرفیت مشخص: با توجه به مشخص بودن میزان ظرفیت هر نوع از دستگاه میکسر بتن برای جاگیری مواد، میتوان از بهترین ظرفیت آن تا حداکثر تا ۷۵٪ استفاده نمود.
- امکان استفاده از سوختهای مختلف در راهاندازی این دستگاه: تنوع دستگاههای ملات ساز در انواع برقی، بنزینی و دیزلی تولید میشود. تنوع نیروی مصرفی برای راهاندازی این دستگاه باعث شده تا بتوان در شرایط مختلف از آن استفاده نمود. برای مثال در پروژههای ساخت و ساز که در مناطق دوردست و فاقد نیروی برق صورت میگیرد استفاده از میکسر بتن بدون نیاز به نیروی برق فرصت مناسبی است که در اختیار کاربران این دستگاه قرار میگیرد.
- تنوع سایز: مخلوط کن بتن در اندازههای متفاوت تولید میشود. کاربرد این نمونهها بسته به ابعاد ترکیب بتن و نیاز به مقادیر مختلف صورت میگیرد. این موضوع کمک میکند تا بدون هدر رفت انرژی و مواد تهیه شده نسبت به تهیه بتن اقدام شود. طبیعی است که در پروژههایی با مراحل طولانی و نیاز بیشتر به بتن، از انواع بزرگتر این دستگاه استفاده میشود. در بتنریزی ساختمانهای کوچک از مدل کوچکتر و قابل حمل دستگاه میکسر بتن بهره گرفته میشود.
لازم به یادآوری است از این دستگاه علاوه بر تهیه و نگهداری بتن در حالت فعال در موارد دیگری نیز استفاده میشود. برای مثال در کارخانجات صنعتی، برای ترکیب مواد با یکدیگر در موارد گوناگون کاربرد دارد.
نکات کلیدی در خرید بتونیر!
بخش مهمی از رضایت کاربران دستگاههای صنعتی به دقت آنها هنگام خرید این وسایل مربوط میشود. زیرا این وسایل اغلب در ابعاد، کیفیت و تنوع بالایی تولید میشوند. این کاربران هستند که باید با کسب اطلاعات لازم پیش از خرید، بهترین نمونه ممکن را که با مصارف آنها هماهنگی و همخوانی داشته باشد انتخاب و خریداری نمایند. به این منظور لازم است پیش از خرید این وسیله به نکات مهمی توجه شود که در ادامه به برخی از آنها میپردازیم:
- توجه به میزان درخواستی و مورد نیاز برای تولید بتن و انتخاب نمونه متناسب از نظر سایز و ظرفیت تولید
- توجه به سوخت مصرفی در هر نوع میکسر بتن و انتخاب مواردی که تامین سوخت آنها با مشکل مواجه نباشد. برای مثال در صورت وجود نیروی برق، مدل برقی کاملا مقرونبهصرفه و اقتصادی است. اما در نبود این نیرو یا سهولت و صرفه استفاده از بنزین یا موتور دیزلی بهتر است از میان این نمونهها اقدام به تهیه مخلوط کن ملات نمود. همچنین در صورت تهیه مدل برقی، به فاز برق مصرفی آن نیز توجه لازم را داشته باشید.
- قیمت این نوع دستگاه و هر وسیله صنعتی دیگر همواره از فاکتورهای مهم در انتخاب و خریداری آنهاست.
- نوع دنده در این دستگاه و تعیین آن پیش از خرید نیز از نکات مهمی است که نباید فراموش شود. دنده زیر کمصداتر بوده و کاربرد نرمتری نیز دارد و البته قیمت آن هم قدری بالاتر است. دنده دور با قیمت پایینتر پرسروصداتر بوده و آلودگی صوتی آن نیز بیشتر است.
سخن پایانی
استفاده مفید و صحیح از دستگاه میکسر بتن، ضمن آسان و سریعتر کردن پروسه تولید بتن و بالا بردن سرعت و راندمان کار، از نظر قتصادی نیز کمک شایانی به پیشرفت کارهای ساختمانی میکند. با انتخاب نمونه مناسب این دستگاه از نظر اندازه و سوخت مصرفی میتوان بهترین بهرهبرداری را از آن نمود. بدیهی است بهکارگیری این وسیله توسط افراد آشنا به کار و خبره نیز از جمله اصول کار است که باید به آن توجه نمود.
- سرعت در عملکرد ترکیب و تهیه بتن
- صرفهجویی در نیروی کار
- کیفیت بهتر
- ظرفیت مشخص
- امکان استفاده از سوختهای مختلف در راهاندازی این دستگاه
- تنوع سایز